C. Olsson - Kaage (C) - F. Larsson
Sjösvärd

Bänken: Björnrud, Böhm, Osberg, Sjöberg, Forssten

I seriens 19:e omgång fick RUF spela på Bravida Arena på Hisingen. Jumbon Neutrala UF stod för motståndet i vackert sensommarväder.

Romelanda inledde med hög press och tog ett rejält kommando om matchen. Hemmalaget stressades till misstag på egen planhalva och RUF skapade tidigt flera fina målchanser.

Efter en kvart kom fullt rättvisa 0-1, när Martin Granäng passade till Max Harris som centralt placerad vid straffområdeslinjen kunde placera in bollen i mål.

Drygt tio minuter senare kunde RUF utöka sin ledning. Max Harris lyckades bryta förbi sin försvarare men blev ojuste nedgjord. Domaren pekade på straffpunkten och Alfons Svensson kunde säkert placera in 0-2.

Romelanda fortsatte sedan att skapa fina lägen och kunde mycket väl ha gjort något mål till i den första halvleken. De sista tio minuterna slog man dock av på takten och blev lite väl bekväma, vilket gjorde att Neutrala hade ett par omställningar. Dessa resulterade dock aldrig i några farligheter. I den första halvlekens sista spelminut fick Neutrala en frispark som man slog in i straffområdet. Sjösvärd i Romelandas mål kunde ganska enkelt plocka inlägget, vilket faktiskt var första gången denna match RUF:s målvakt behövde ingripa med händerna.

Som helhet var den första halvleken klart godkänd från Romelandas sida, men en viss oro fanns att man börjat bli lite för nonchalanta i spelet. Den andra halvlekens inledning skulle visa att denna oro var befogad.

Den andra halvlekens första 20 minuter kan inte beskrivas som annat än bedrövliga från Romelandas sida. Man slog bort passningar, förlorade dueller, slutade springa och lät ett uträknat Neutrala komma in i matchen. Tidigt i halvleken fick man ett friläge efter en djupledsboll bakom Romelandas backlinje, men Sjösvärd kunde avstyra ute vid straffområdeslinjen.

På det stora hela skapade ändå hemmalaget sällan riktigt klara målchanser. Läget i matchen var däremot inte helt lugnt på grund av den förändrade matchbilden. I den 64:e minuten kunde dock Romelandaspelarna andas ut lite då inhopparna Jonathan Böhm (assist) och Henrik Björnrud (målskytt) kunde se till att man utökade ledningen till 3-0. Detta mål var just då kanske inte rättvist sett till matchbilden, men sett till det totala antalet chanser kanske ändå inte helt ologiskt.

RUF ryckte upp sig en liten aning efter detta mål och bara några minuter senare kunde Jonathan Böhm utöka till 0-4 efter en passning från Lukas Ekdahl.

Segern var naturligtvis så gott som klar vid det här laget och matchbilden blev lite lugnare även om RUF knappast bjöd på något skönspel i den andra halvleken. I den 78:e minuten kunde Neutrala komma förbi på vänsterkanten och rulla in reduceringsmålet 1-4.

Närmare än så kom aldrig hemmalaget. I stället kunde RUF avsluta matchen med flera klara målchanser. I den 85:e minuten gjorde man ett riktigt snyggt mål när Trond Forssten slog ett inlägg från vänsterkanten som nickades in i mål av Max Harris. Slutresultatet skrevs till 1-5 i Romelandas favör.

Sammanfattningsvis ingen höjdarinsats från Romelandas sida. Samtidigt tog man med sig alla tre poäng och lämnade dessutom Bravida Arena med fyra plusmål, vilket var i underkant. Kanske är det svårt att begära mer i en sådan här match, och samtliga inblandade är nog väl medvetna om att det krävs en helt annan inställning för att vinna borta mot Surte IS FK på lördag.